Hoe zijn wij ontstaan

imageHoe zijn wij ontstaan

Positieve nood is ontstaan in 2008. We zijn gevestigd in Amersfoort.

Iwanjka ,Tamara en Henk zijn elkaar tegen gekomen in het circuit van de GGZ. Ze zijn niet zo maar terecht gekomen in de psychiatrie. Alle drie hebben ze gewoon meegedraaid in de maatschappij, gestudeerd, succesvolle banen etc. Hoe kan het dan toch zover komen? Alle drie hebben ze trajecten gevolgd in de psychiatrie, maar zijn er niet beter van geworden.
Door bij elkaar te zitten begon het echte herstel. Ze zijn alledrie gestopt met de voorgeschreven medicatie en zijn gaan praten over waar ze klem liepen in het leven. Herkenning, erkenning, en begrip kwam naar boven.
Inmiddels is het team positieve nood uitgebreid met mensen die dezelfde visie delen.

2 comments on “Hoe zijn wij ontstaan

 1. Anita Brinkman

  Wat mooi om te lezen dit!
  Ik ben via zelfzorg icm alternatieve hulp hersteld van ernstig postnatale klachten
  van 2009 t/m 2012 heb ik moeders met div postnatale issues geholpen
  met 1 of 2 consulten konden we samen weer licht en lucht creeeren
  Echter traden bij velen na maanden en of bij een volgende zwangerschap, dezelfde problemen weer op
  hier doe ik onderzoek naar en bekijk of ik iets van een vervolgprogramma kan aanbieden met de bevindingen die ik gedaan heb
  In oktober organiseer ik de 3e Healthy mama dag, een dag met healthmanagement voor ouders in de periode met kleintjes
  Ik blog sinds 2014 over healthy mama’s maar voel sinds kort (weer) de behoefte het scala aan issues na de bevalling meer toe te lichten in de blogberichten
  Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen
  M.vr.gr.
  Anita

  1. redactie

   Beste Anita,
   Bedankt voor je fijne bericht! Wat mooi dat je ook vanuit jouw eigen ervaring andere moeders bent gaan helpen. Zo weet je precies hoe zij zich voelen en kan je vanuit die deskundigheid naast hun gaan staan, samen de juiste weg op. Jouw slogan “sensitiviteit als kracht.” Daar sluiten we ons helemaal op aan. Mooi om te zien hoe goed je bezig bent. Dankbaar dat je dit met ons deelt. Het lijkt ons fijn om eens met je af te spreken en in een persoonlijk gesprek te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Leave a reply