Wie wij zijn

Wie wij zijn

Welkom.

Onze naam Positieve nood doet denken aan de uitspraak ‘eindigen met een positieve noot’. Wij staan voor: De positiviteit halen uit de psychische nood. We willen een brug slaan naar een andere manier van zorg verlenen . Wij zijn van mening dat de huidige GGZ een afstand creëert door dat mensen worden veroordeeld door middel van diagnoses.

Positieve nood bestaat uit ervaringsdeskundigen. Onze bewustwording is gepaard gegaan met ups en downs. Het heeft ons leven zelfs een periode flink op z’n kop gezet. Door zelfreflectie en het delen van onze ervaringen zijn we er sterker uitgekomen. We hebben ontzettend veel geleerd van onze ervaringen en dat geeft ons kracht! Deze kracht in combinatie met onze deskundigheid geeft ons de mogelijkheid om voor andere hetzelfde te betekenen. Wij weten als geen ander hoe het is om klem te lopen in deze maatschappij.

Op het moment dat de overtuigingen die we over ons zelf/over anderen hebben ons leven zodanig beïnvloeden dat we emotioneel en/of fysiek vast lopen worden we binnen de huidige GGZ nog meer veroordeeld door het classificatiesysteem van de DSM IV. De medicatie die vervolgens wordt voorgeschreven zorgt voor een emotionele gevangenis in je eigen lichaam. Hierdoor wordt een nog grotere afstand binnen in jezelf gecreëerd. Deze ongezonde toestand zal de problemen alleen maar verergeren.
Labelen.

Wij vinden de ontstane gewoonte om ongewenst gedrag van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, te diagnosticeren dan ook een kwalijke zaak. Iedere kind, jongere, volwassene of oudere heeft wel een periode van onstabiliteit. Hierdoor zijn we niet in balans met ons gevoel, verstand en lichaam. De enige sturing die je dan nodig hebt, is er één van bewustwording en weer luisteren naar jezelf. Pillen zorgen voor een nog grotere afstand met je ware zelf. Om de problemen die zijn ontstaan op te lossen is het nodig dat je dicht bij jezelf komt. Op zoek gaan naar een diagnose is de verantwoordelijkheid voor jezelf uit handen geven. Ja, deze weg naar bewustwording zal soms pijn doen. Maar je bent zeker de moeite waard om weer de touwtjes in eigen handen te nemen. Terug gaan naar je basis is de enige, echte, duurzame oplossing..

Empathie voor jezelf creëren en de valse overtuigingen en kromme gedachtes over jezelf leren loslaten. De waarheid onder ogen komen kan pijn doen maar het zal je bevrijden van een levenslange instabiliteit. Het is misschien een hobbelige weg met ups en downs maar vanuit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het de moeite waard is.

JIJ BENT DE MOEITE WAARD!

Het is onze droom om een stuk grond met woonhuis tot onze beschikking te hebben waar we kunnen leven met elkaar en onze dieren om zo een leefgemeenschap te creëren waar mensen (volwassenen en kinderen) de ruimte krijgen om vanuit pure liefde in vrijheid en samen met de natuur te leven.

Team Positieve Nood:

Henk Fokker (Emofeedback ontwikkelaar / Emofeedback trainer)

Drs. Rob Slootman (Psycholoog)

Tamara Janssen (Neurofeedback trainer)

 

Vrijwilligers:

Iwanjka Geerdink

Sarah Morton

Sylvia Dijkstra

Maus Werkman

Together we are one

 

 

3 comments on “Wie wij zijn

    1. redactie

      @Judith Bedankt voor je mooie compliment! We waarderen je feedback.

  1. heel veel liefde is deze mensen gegund

    Succes met jullie prachtige project

Leave a reply