Neem trauma serieus

Neem trauma serieusNeem trauma serieus

Veel mensen blijven maar tegen zichzelf zeggen dat het allemaal niet zo erg was of dat het toch maar een enkele keer plaatsvond. Dat het geen naam mag hebben. Kijk steeds bij de gevolgen op deze website en je weet meer. (Seksueel) misbruik of (G-E-L) mishandeling is de ondergrond voor veel ellende en verwarring, voor verslavingen, onmacht, moeizame relaties en tal van andere zaken. Kijk wat jij herkent en neem het besluit om er iets aan te doen.
Veel mensen zijn te bang om dingen onder ogen te zien. Ze pakken zelf een joint, drugs of de fles. Moeilijkheden lossen volwassenen zelf wel op: in hun eentje!

Het serieus blijven nemen van het trauma gaat het hele proces door. Je kunt niet van buiten af aan je zien hoe misbruik of mishandeling je ziel heeft verwond. Je moet het steeds zelf naar buiten brengen. Je bent niet gek. Als kind misbruikt of mishandeld worden is een ramp ook al vertel je jezelf dat je het hebt verdiend.

“Sommige mensen zijn bang voor wat ze zouden kunnen vinden als ze zichzelf te veel proberen te analyseren. Maar je moet kruipen in je wonden om te ontdekken waar je angsten zijn. Zodra het bloeden begint, kan de reiniging beginnen. ”
~ Tori Amos

Leave a reply